Utföra rörläggning själv 

En fråga som många husägare ställer sig när det är dags för renovering är om man kan utföra rörläggning själv, sök på vvs rörmokare stockholm. Alla hantverkare som behövs för diverse moment av en husrenovering kostar mycket pengar. Om det är möjligt att spara in på kostnaderna genom att göra vissa moment själv är det fullt möjligt, åtminstone när det kommer till vissa typer av moment. Rörläggning är faktiskt något som är möjligt att göra på egen hand, i alla fall om det handlar om mindre rörarbeten. 

Du får göra vissa typer av rörarbeten 

Om du planerar att göra stora förändringar och lägga om många rör kan det vara lägligt att ansöka om bygglov. Anledningen till detta är för att säkerställa att du får göra de förändringar du planerar för. Om det är ett väldigt stort arbete kan det vara så att du inte får utföra jobbet på egen hand och istället behöver ta in en yrkesman för jobbet. Om du vill och får dra egna rör är det faktiskt inte speciellt komplicerat som det kanske verkar. Det viktigaste är att du inte ger dig på ett jobb du inte vet hur du ska slutföra. Om du enbart ska dra om några rör själv kan det vara enkelt gjort. Se till att köpa in rätt material och kolla upp hur du ska byta ut rören och fästa allt ordentligt så bör det inte vara några problem. 

Böja rör vid behov 

Om du behöver böja dina rör av någon anledning är det fullt möjligt att göra på egen hand. Nu för tiden är de flesta vattenledningarna av koppar, vilket är ett mjukt material som är formbart. Om du har behov av att böja till ett rör kan du enklast använda dig av en rörbockare, vilket är ett verktyg avsett för att böja till rör. Verktyget kan köpas eller hyras beroende på hur stort ditt behov är. Tänk på att det kan vara svårt att få ett rör helt rakt igen efter du böjt det. Därmed bör du inte böja dina rör innan du är helt säker på vad du gör. 

Utföra installationer 

Om du bor i ett äldre hus kan vissa rör vara av järn eller ett starkare kopparmaterial. Du bör inte såga i järnrör utan istället skarva ihop dessa med mer moderna rör. Att skarva ihop olika slags rör medför en del risker om du inte har full koll på vad du sysslar med. Ta därför gärna hjälp av någon kunnig för säkerhetsskull, så slipper du riskera en vattenskada. Kom även ihåg att ansöka om bygglov om du planerar ett större projekt. Om du har ett äldre hus kan det vara bäst att byta ut alla rör om du vill dra om rören. På så sätt kan du säkerställa att alla rör håller hög kvalité.