Allt du behöver veta om tandblekning

Går du i tankarna att bleka dina tänder? Då måste du först och främst boka en tid hos din tandläkare för genomgång utav dina tänder. Din tandläkare kommer ta bort din eventuella tandsten, laga eventuella hål samt avgöra om det går att bleka dina tänder.

Var gör man en tandblekning och vad ska man göra innan?

Om man vill bleka sina tänder så är det tandläkaren som man ska vända sig till. Det finns även några privatkliniker som utför tandblekning.

Innan man ska bleka sina tänder så måste en tandläkare göra en undersökning och titta om det går att bleka dina missfärgningar. Tandläkarna måste också titta på vilken metod som är lämplig att använda på dig. I vissa fall går det inte att genomföra en tandblekning på grund av att man till exempel har en tunn emalj. Innan man kan bleka tänderna så måste alla eventuella hål och all tandsten tas bort. Under undersökningen så tittar de också på vilka fyllningar som kan behöva bytas ut så att de stämmer överens med de blekta tänderna. Detta görs för att de fyllningar eller kronor som man eventuellt har inte kan blekas med blekmedlet.

Hur går en tandblekning till?

När du ska göra tandblekningen får du först en skyddande plast som ska skydda ditt tandkött.

Efter att du har fått en skyddsplast så penslar tandläkaren på blekmedel på tänderna och blekmedlet aktiveras sedan med hjälp av laser eller ett ultraviolett ljus av https://tandblekningbutiken.se/. Behandlingen går snabbt och varar i några år.

Du kan även få en blekgel med dig hem som du ska använda efter att du har borstat tänderna på kvällen. När du har borstat tänderna på kvällen så ska du sätta gelen i särskilda skenor som du kan få av tandläkaren. Skenorna är gjutna efter din övre och nedre tandrad. När du har satt i gelen i skenorna så sätter du på dig skenorna och sover med dem hela natten.  Denna metod tar lite längre tid.

Du kan också köpa tandblekningsprodukter i butik eller på nätet som du använder själv hemma. De kommer i olika former och är billiga men det finns en risk att man gör på fel sätt eller att de inte är säkra.

Resultat efter behandling och hållbarhet

Under några dagar efter din behandling ska du undvika att äta och dricka något med starka färger.

Det är bra att använda tandkräm med extra fluor för att fortfarande ha ett så vitt resultat som möjligt.

Hur bra resultat du får efter en behandling beror helt på vilka missfärgningar du har och hur länge du har haft dem. Även tandens ursprungliga färg påverkar resultatet.

Men efter din behandling så kommer du helt klart att få mycket vitare tänder och vem vill inte ha det?